Kokta mjölkprodukter
Skriven av Gäst
Skrevs april 2006
Nej, det stämmer inte. Vid lagring däremot bryts laktosen ner, därför kan man som laktosintolerant äta vällagrade ostar t ex.
Skriven av Maria
Skrevs april 2006
Tack! Jag tyckte det lät konstigt, men killen på restaurangen lät vederhäftig och hänvisade till kocken, som ju borde veta... Eller...
Skriven av Gäst
Skrevs april 2006
Min tös är lite känslig mot laktos och hon kan äta mat med mjölk i, men inte dricka den. Det händer något med mjölken när den kokas, men jag vet inte vad. Tror att det är väldigt individuellt vad man klarar och inte klarar.
Skriven av Pia
Skrevs april 2006
Ånej, det stämmer inte. Från vlken planet kom han ifrån??
Mjölkprodukter kan de flesta klara av up till 2 dl. på hela dagen alltså
Lagrade ostar från minst 6 månader går bra. Men nu finns det bra utbud av låglaktosa produkter ute på marknaden. HYLA från Valio, laktosfria från Valio är några exempel.
Skriven av Cicki
Skrevs april 2006
Hej..Jag har fått info om att när mjölk kokas upp, rätas proteinet ut. Blir därmed snällare mot magen..Vår dietist på Barn Helsingborg säger detta..Har barn med komjölksproteinallergi..Mvh.Annelie
Skriven av Annelie
Skrevs december 2006
Om det är mjölkprotein-allergi tror jag inte det har någon som helst betydelse om man kokar eller steker/värmer produkten, proteinet är oförändrat och borde ge allergi så jag har fattat det därför undviker jag då allt där det står att det innehåller mjölkprodukter oavsett om hur man tillagar produkten .
Skriven av Gäst
Skrevs december 2006
Jag diagnosticerades först i 20-årsåldern för mjölkallergi trots fullt väldigt tydliga symtom (fullt av eksem, vansinnig mage, astmaliknande symtom, konstant rinnande näsa, trötthet, vägrade dricka mjölk etc) samt släktningar med mjölkallergi....
Mina föräldrar hade ändå redan när jag var liten faktiskt konstaterat att jag "inte tålde mjölk så bra" men att det gick bättre om mjölken var kokt/tillagad!
Jag har funderat över det där efteråt och tyckt mig hittat förklaringen i litteratur jag läst, nämligen att det finns ett antal olika proteiner i mjölk och det är olika från person till person vilket eller vilka man reagerar på och att vissa av proteinerna åtminstonde delvis förstörs i vissa processer, tex kokning.
Nu när jag är "ren" från mjölk vet jag ju att jag reagerar skarpt även på extremt små mängder kokt/tillagad mjölk, men förmodligen reagerar jag alltså ännu mer på okokt mjölk.
Skriven av K
Skrevs december 2006
UHT mjölk tål jag och har antikroppar mot mjölk
Skriven av Alexander
Skrevs september 2020
En mjölkprotein allergisk tål UHT mjölk bättre också.
Skriven av Alexander
Skrevs september 2020
Mjölk är inflammatorisk, mjölkprotein skapar läckande tarm, förstoppning, eksem, allergier, bihåleinflammation, ledvärk, ont i nacken.
Yoghurt och kefir är anti-inflammatoriskt eftersom det är en fermenterad produkt som innehåller levande kultur som är bra för magen. Köp så naturlig yoghurt som möjligt med så få ingredienser på förpackningen. Avstå ifrån modifierade stärkelser, mjölkprotein, pektin, citronsyra m.m
Jag tål rysk yoghurt salakis innehåller bara högpastöriserad mjölk, grädde, yoghurtkultur.
Jag är mjölkproteinallergisk och har celiaki vet vad jag pratar om och vad jag tål.
Sluta med drickesmjölk det innehåller mycket lektioner som korsreagera med gluten
Skriven av Alexander
Skrevs december 2020
Lektiner
Skriven av Alexander
Skrevs december 2020
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)
Annons
Annons
Annons