PROVIVA - att ta eller inte ta, det är frågan
Hur reagerar glutenöverkänsliga personer på ProViva?
ProViva produkterna baseras på en havreblandning som substrat för laktobacillernas I produkten ingår dessutom en liten mängd maltmjöl.
Livsmedelsverkets gränsvärden för vad som får kallas glutenfritt är 200 ppm
Vid de analyser som utförts på ProViva sortimentet har gluten inte kunnat påvisas i någon av produkterna, inte ens i ProViva Shot där havreblandningen är 5 gånger så koncentrerad som för de övriga produkterna
Med andra ord ligger samtliga produkter under koncentrationen 20 ppm som är detektionsgtränsen för analysen.
Så - då är följande fråga: Vad har NI för erfarenhet??? Snälla - snabbt svar för dottern är kass i magen (av andra orsaker än celiaki) och älskar Proviva.
Skriven av Kristina
Skrevs september 2006
Min dietist sa att Proviva var ok men jag har själv inte testat ännu...
Skriven av Maria
Skrevs oktober 2006
Jag tål INTE Proviva!
Skriven av Kine
Skrevs mars 2007
Proviva innehåller ju maltmjöl av korn. Därmed tycker man ju att den då borde innehålla gluten? Eftersom korn ju innehåller gluten. Men det kanske är som med soya, det försvinner i processen.
Skriven av Nina
Skrevs mars 2007
Min son fullkomligen äääälskar Proviva Nypon, men vi har märkt att han blir dålig av det. Han har dagligen druckit Proviva sedan ca ett och ett halvt år tillbaka, så det handlar alltså inte om några små mängder, men ändå. Han fick sin diagnos i december -06 och vi uteslöt allt som innehöll gluten direkt. Även Proviva för säkerhets skulle. Han blev snabbt bättre. I januari hade vi tid hos dietisten och hon sa att Proviva var OK, varpå sonen fick börja med det igen. Efter några veckor var han sämre igen och hans fisar.. alltså, det går inte att beskriva lukten. Vi tog bort Provivan och han blev bättre igen. Och läkaren är inne på vårt spår, så jag tycker man ska ta det säkra framför det osäkra i det här fallet och inte dricka Proviva alls.
Skriven av Anna
Skrevs mars 2007
Hej. Jag testade Proviva Mango idag och jag fick allergisk reaktion. Jag tål inte gluten.
Skriven av emma
Skrevs januari 2012
Både jag och min två nu vuxna söner har druckit Proviva utan problem.Den innehåller mindre än 5 mg gluten / kg produkt (< 5 ppm). Men det måste man ju känna själv. Jag och äldste sonen dricker rätt mycket och det hjälper våra onda magar jättebra.
Skriven av Gunilla
Skrevs mars 2012
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)
Annons
Annons
Annons