Matig omelett med tonfisk & fetaost
Du behöver
- 1 röd eller gul lök
- 1 röd paprika
- 1 burk tonfisk i olja eller vatten
- 1 msk olivolja
- 6 ägg
- 1/2 tsk salt
- svartpeppar
- 100g fetaost (laktosfri om av får)
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva löken och paprikan tunt. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Stek lök och paprika mjuka i olivoljan på låg värme i en ugnstålig stekpanna. Tillsätt tonfisken och dela på större bitar med stekspaden. Låt fräsa i 1 min.
-
Visa upp äggen med salt och nymald svartpeppar. Blanda i fräset från stekpannan. Häll tillbaka i stekpannan och stek i 3-4 minuter. Hyvla eller smula över fetaosten.
-
Sätt in pannan mitt i ugnen och baka tills omeletten stelnat helt, ca 10 min.
Servera med sallad.
Ur Matmagasinet nr 11/00
Prenumerera på tidningen med över 100 recept varje månad.
Även Gluten & Laktosfritt.
Tel 042- 17 38 00, [email protected]