Matig omelett med tonfisk & fetaost

Du behöver

  • 1 röd eller gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk tonfisk i olja eller vatten
  • 1 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 100g fetaost (laktosfri om av får)

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva löken och paprikan tunt. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Stek lök och paprika mjuka i olivoljan på låg värme i en ugnstålig stekpanna. Tillsätt tonfisken och dela på större bitar med stekspaden. Låt fräsa i 1 min.

  2. Visa upp äggen med salt och nymald svartpeppar. Blanda i fräset från stekpannan. Häll tillbaka i stekpannan och stek i 3-4 minuter. Hyvla eller smula över fetaosten.

  3. Sätt in pannan mitt i ugnen och baka tills omeletten stelnat helt, ca 10 min.

Servera med sallad.

Ur Matmagasinet nr 11/00

Prenumerera på tidningen med över 100 recept varje månad.

Även Gluten & Laktosfritt.

Tel 042- 17 38 00, [email protected]

Populära recept

Se alla