 
            Semlor Äggfria, Laktosfria, Veganska
Annons
Du behöver
- 50 gram jäst
- 100 gram mjölkfritt margarin
- 3,5-4 deciliter sojamjölk
- 1/2 tesked salt
- 1 dl socker
- ca 1 liter vetemjöl
- 1 tesked kardemumma
Hur gör man?
- 
Dela sönder jästen. 
- 
Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det till 37 grader. 
- 
Häll lite av det på jästen och rör om. 
- 
Häll på resten av mjölken och margarinet. 
- 
Häll i salt, socker och kardemumma och nästan allt mjölet. 
- 
Arbeta ihop allt till en fin deg. Arbeta rejält! 
- 
Jäs degen i 30 minuter. 
- 
Baka ut degen till lagom stora bullar. 
- 
Låt dem jäsa i 30 minuter. 
- 
Om du vill ha dem glansiga så pensla med sojagrädde. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader. 
Jag brukar fylla de äggfria semlorna med vaniljkräm gjord på sojamjölk eller med mixad silkentofu: mixa silken tofu och ha i lite socker, vaniljsocker och några droppar citronsaft. Kyl.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 320 kcal
Annons



 
                     
                     
                     
                     
                    