Semlor Äggfria, Laktosfria, Veganska
Du behöver
- 50 gram jäst
- 100 gram mjölkfritt margarin
- 3,5-4 deciliter sojamjölk
- 1/2 tesked salt
- 1 dl socker
- ca 1 liter vetemjöl
- 1 tesked kardemumma
Hur gör man?
-
Dela sönder jästen.
-
Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det till 37 grader.
-
Häll lite av det på jästen och rör om.
-
Häll på resten av mjölken och margarinet.
-
Häll i salt, socker och kardemumma och nästan allt mjölet.
-
Arbeta ihop allt till en fin deg. Arbeta rejält!
-
Jäs degen i 30 minuter.
-
Baka ut degen till lagom stora bullar.
-
Låt dem jäsa i 30 minuter.
-
Om du vill ha dem glansiga så pensla med sojagrädde. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader.
Jag brukar fylla de äggfria semlorna med vaniljkräm gjord på sojamjölk eller med mixad silkentofu: mixa silken tofu och ha i lite socker, vaniljsocker och några droppar citronsaft. Kyl.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 320 kcal