Semlor Äggfria, Laktosfria, Veganska

Du behöver

  • 50 gram jäst
  • 100 gram mjölkfritt margarin
  • 3,5-4 deciliter sojamjölk
  • 1/2 tesked salt
  • 1 dl socker
  • ca 1 liter vetemjöl
  • 1 tesked kardemumma

Hur gör man?

  1. Dela sönder jästen.

  2. Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det till 37 grader.

  3. Häll lite av det på jästen och rör om.

  4. Häll på resten av mjölken och margarinet.

  5. Häll i salt, socker och kardemumma och nästan allt mjölet.

  6. Arbeta ihop allt till en fin deg. Arbeta rejält!

  7. Jäs degen i 30 minuter.

  8. Baka ut degen till lagom stora bullar.

  9. Låt dem jäsa i 30 minuter.

  10. Om du vill ha dem glansiga så pensla med sojagrädde. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader.

Jag brukar fylla de äggfria semlorna med vaniljkräm gjord på sojamjölk eller med mixad silkentofu: mixa silken tofu och ha i lite socker, vaniljsocker och några droppar citronsaft. Kyl.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 320 kcal

Populära recept

Se alla