Kladdkaka utan ägg och mjölk

Kladdkaka utan ägg och mjölk

Du behöver

  • 2,5 dl socker
  • 50 gr rumsvarmt mjukt mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl havredryck

Hur gör man?

  1. Vispa socker och margarin poröst med 1 msk havredryck.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av havredrycken.
  3. Vispa i minst 2 minuter.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
  5. Grädda i 150° i 35-40 min.

Tips! Lägg ett bakplåtspapper på botten i formen och sätt sedan på kanten. Blir då lättare att få loss kakan ur formen!

Dubblera receptet på kladdkakan så blir det lagom för en långpanna.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons