Kladdkaka utan ägg och mjölk

Du behöver

  • 2,5 dl socker
  • 50 gr rumsvarmt mjukt mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl havredryck

Hur gör man?

  1. Vispa socker och margarin poröst med 1 msk havredryck.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av havredrycken.
  3. Vispa i minst 2 minuter.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
  5. Grädda i 150° i 35-40 min.

Tips! Lägg ett bakplåtspapper på botten i formen och sätt sedan på kanten. Blir då lättare att få loss kakan ur formen!

Dubblera receptet på kladdkakan så blir det lagom för en långpanna.

Populära recept

Se alla