Majsfria, glutenfria småkakor
Du behöver
- 2 msk socker
- 1 msk vatten
- ½ msk sirap (mörk)
- ca ett kryddmått av tex pepparkakskrydda
- ca 30 gram mjölkfritt smör (mildas)
- 0.75 dl bovetemjöl
- ½ tsk bakpulver
Hur gör man?
Koka ihop socker, vatten, sirap och kryddor
Rör hela tiden och låt det inte koka mer än att sockret ska smälta sig.
Rör ner smöret och rör tills det smält sig.
Rör ner bovetemjöl och bakpulver.
Smeten är ganska så lös så jag använder mig av två skedar för att klicka ut lagom stor mängd på ett bakplåtspapper.
Plattar sedan ut dem med fingrarna om det skulle behövas.
Blir ca 6-7 st kakor
Grädda i 200 grader (vanlig ugn) i ca 7-9 minuter.
Jag har även provat att ha i vaniljsocker och kokosflingor men tycker nog de blir godast med pepparkaks smak.