Glutenfritt knäckebröd

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1/4 dl Dansukker Fibrex
  • 1 msk Dansukker Brun Farin Strö
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk mald kummin
  • 1/2 dl hirsflingor
  • 1/2 dl krossat bovete
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 6-7dl grov glutenfri mjölmix
  • Garnering
  • valfria frön

Hur gör man?

  1. Lös upp jäst i ljummet vatten.

  2. Tillsätt fibrex, farin, salt, kummin, frön och mjöl. Arbeta degen väl.

  3. Låt jäsa 1 timme. Sätt ugnen på 225 °C.

  4. Knåda degen och dela upp i två bitar. Kavla ut varje bit med mjöl så att den inte fastnar.

  5. När degen är cirka 2 mm tjock, pensla med vatten och strö på de frön du vill ha.

  6. Kavla in fröna så att de verkligen fastnar. Skär i bitar.

  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Förvara knäckebrödet torrt.

Populära recept

Se alla