Glutenfritt knäckebröd
Du behöver
- 25 g jäst
- 3 dl ljummet vatten
- 1/4 dl Dansukker Fibrex
- 1 msk Dansukker Brun Farin Strö
- 1 tsk salt
- 2 tsk mald kummin
- 1/2 dl hirsflingor
- 1/2 dl krossat bovete
- 1/2 dl linfrö
- 1/2 dl solroskärnor
- 1/2 dl sesamfrön
- 6-7dl grov glutenfri mjölmix
- Garnering
- valfria frön
Hur gör man?
-
Lös upp jäst i ljummet vatten.
-
Tillsätt fibrex, farin, salt, kummin, frön och mjöl. Arbeta degen väl.
-
Låt jäsa 1 timme. Sätt ugnen på 225 °C.
-
Knåda degen och dela upp i två bitar. Kavla ut varje bit med mjöl så att den inte fastnar.
-
När degen är cirka 2 mm tjock, pensla med vatten och strö på de frön du vill ha.
-
Kavla in fröna så att de verkligen fastnar. Skär i bitar.
-
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Förvara knäckebrödet torrt.