Krämig zucchini med pasta

Du behöver

  • 400 g glutenfri pasta, t ex glutenfri penne eller spaghetti
  • 1 stor zucchini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 klick smör
  • ca 2 msk crème fraiche
  • chilikrydda
  • salt och peppar
  • riven parmesanost

Hur gör man?

  1. Koka den glutenfria pastan enligt instruktion.

  2. Riv zucchinin grovt på ett rivjärn och hacka vitlöken.

  3. Fräs den rivna zucchinin och vitlöken i smör och lite olja tills de är mjuka och med lagom färg.

  4. Vänd ner ett par skedar crème fraiche tills zucchinin blir en krämig sås.

  5. Värm och smaksätt med chilikrydda, salt och peppar. Riv över parmesanost efter önskemål.

  6. Vänd ner såsen i pastan och servera. Riv igen lite parmesanost ovanpå.

Gott även med lite grönsaker till.

Lycka till.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 422 kcal

Populära recept

Se alla