Pasta med bacon och ädelost
Du behöver
- 5 st tomater efter smak,
- matolja
- 1 dl mjölk
- 2 dl crème frâiche
- 100 g ädelost
- 150 g bacon
- 1 kruka färsk basilika
- 350 g Glutenfri fettuchini/tagliatelle (Glutis för ärt/bön/sojafri)
Hur gör man?
Snitta skalet på tomaterna och skålla dem i 15 sekunder i kokande vatten. Spola dem kalla och dra av skalet. Skär i bitar. Hacka löken. Fräs löken i olja. Tillsätt mjölk och crème fraiche, smula ner osten. Koka ihop såsen under ett par minuter, salta och peppra.
Strimla baconet och knaperstek det. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt den rinna av genom ett durkslag. Plocka och hacka basilikan.
Lägg tomaterna i den varma såsen. Blanda pastan med såsen, baconet och basilikan. Servera rykande hett.