Lättbakad äppelpaj
Du behöver
- 6 st äpplen
- 150 g smör (laktos eller mjölkfritt)
- 3 dl havregryn (ev glutenfria)
- 1,5 dl socker
- 0,5 dl ljus sirap
- 1,5 dl Finax mjölmix
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk laktosfritt
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175 grader
-
Smält smöret i en kastrull och dra från värmen. Blanda i alla ingredienser förutom äpplena. De går bra i en vanlig bunke med en träslev.
-
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord ugnssäker form tex en pajform och fördela smeten över.
-
Ställ in i ugnen i ca 30min tills den är gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljvisp eller glass (mjölkfri).
Beroende på hur söta äpplen du har kan du öka eller minska mängden socker.
Allergiinformation
Kontrollera havre för glutenfritt Kontrollera smör, vaniljvisp och mjölk för laktosfritt. För Ärt-bönfri: Lailas gula mix eller Mixwell sojafritt basmjöl
Serveringsförslag
Servera med vaniljvisp eller glass (mjölkfritt om önskas).