Sötpotatis brownie med kolakräm och pekannötter 🧡

Du behöver

Brownie

  • 250g sötpotatis, skalad och finriven
  • 4 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 0,5 dl flytande honung eller sockerfri fiber syrup
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 150g choklad (ev mjölkfri)
  • Ev 1-2 msk starkt kaffe

Kolakräm

  • 12 st urkärnade dadlar
  • 1 dl mandelsmör
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk sockerfri fiber syrup
  • en nypa salt
  • 2 dl grovhackade pekannötter

Hur gör man?

1 Sätt ugnen på 175 grader och klä en form med bakplåtspapper.

2 Vispa äggen och Blanda sedan ner mandelmjöl, kakao, rapsolja, vanilj-och bakpulver, honung och ev kaffet.

3 Skala och finriv sötpotatisen. Hacka och smält 100g choklad och blanda ner allt i smeten.

4 Häll upp i formen och låt stå i mitten av ugnen i 25-30 min. Ta ut formen och låt svalna.

5 Mixa ihop alla ingredienser till kolakrämen i en matberedare. Den ska bli krämig, tillsätt mer vatten om den känns för tjock. Bred nu ut krämen på botten.

6 Grovhacka pekannötter och strö över. Smält 50g choklad och ringla över.

Njut 🍂🥰

Populära recept

Se alla