Sötpotatis brownie med kolakräm och pekannötter 🧡
Du behöver
Brownie
- 250g sötpotatis, skalad och finriven
- 4 ägg
- 1 dl rapsolja
- 2 dl mandelmjöl
- 1,5 dl kakao
- 0,5 dl flytande honung eller sockerfri fiber syrup
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 150g choklad (ev mjölkfri)
- Ev 1-2 msk starkt kaffe
Kolakräm
- 12 st urkärnade dadlar
- 1 dl mandelsmör
- 0,5 dl vatten
- 2 tsk sockerfri fiber syrup
- en nypa salt
- 2 dl grovhackade pekannötter
Hur gör man?
1 Sätt ugnen på 175 grader och klä en form med bakplåtspapper.
2 Vispa äggen och Blanda sedan ner mandelmjöl, kakao, rapsolja, vanilj-och bakpulver, honung och ev kaffet.
3 Skala och finriv sötpotatisen. Hacka och smält 100g choklad och blanda ner allt i smeten.
4 Häll upp i formen och låt stå i mitten av ugnen i 25-30 min. Ta ut formen och låt svalna.
5 Mixa ihop alla ingredienser till kolakrämen i en matberedare. Den ska bli krämig, tillsätt mer vatten om den känns för tjock. Bred nu ut krämen på botten.
6 Grovhacka pekannötter och strö över. Smält 50g choklad och ringla över.
Njut 🍂🥰