Gluten- och laktosfri mjuk pepparkaka
Du behöver
- Kaka
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl glutenfritt mjöl efter allergi
- 2 tsk fiberhusk
- 2 dl mandelmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 2 1/4 dl rapsolja
- 1 dl naturell kvarg (laktosfri)
- 1 dl rårörda lingon/lingonsylt
- 1,5 msk pepparkakskrydda
- Frosting
- 75 g rumstempererat smör (laktosfritt)
- 175 g Philadelphiaost (laktosfri)
- 1-1,5 dl florsocker
- Skal från en apelsin
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Smöra och bröa (med mandelmjöl) en hög sockerkaksform.
-
Vispa ägg och socker pösigt.
-
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
-
Tillsätt olja, kvarg och rårörda lingon i äggsmeten.
-
Tillsätt sist de torra ingredienserna.
-
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter. Jag brukar lägga ett smörpapper på toppen så att kakan inte bränns. (Känn med en sticka så att kakan är klar före du tar ut den, gräddningstiden kan variera beroende på vilken form du använder).
Tag ut kakan och låt svalna helt.
Vispa ihop alla ingredienser till frostingen (jag brukar använda elvisp) och servera till kakan.
Så gott!