Kanelbullar på 1 timme

Kanelbullar på 1 timme

Annons

Du behöver

Bulldeg

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 msk psylliumfröskal fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 1,75 dl vatten
  • 2-4 msk fibersirap
  • Nymald kardemumma

Fyllning

  • 150 g mandelsmör
  • 1,5 msk kanel
  • ev. 1 msk olja

Hur gör man?

  1. Blanda samman kikärtsmjöl, psylliumfröskal fiberhusk, bakpulver, olja, vatten, fibersirap och nymald kardemumma till en jämn deg.
  2. Låt degen svälla i 15 minuter.
  3. Kavla ut degen mellan två inoljade bakplåtspapper.
  4. Blanda mandelsmör, kanel och eventuellt olja till fyllningen.
  5. Bred ut fyllningen över degen.
  6. Rulla ihop degen och skär i bitar.
  7. Placera bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda mitt i ugnen på 175 °C i 20–30 minuter.
  9. Låt bullarna svalna.
  10. Toppa de svala bullarna med mandelsmör om så önskas.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons