Kanelbullar på 1 timme
Du behöver
Bulldeg
- 2 dl kikärtsmjöl
- 2 msk psylliumfröskal fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 msk olja
- 1,75 dl vatten
- 2-4 msk fibersirap
- Nymald kardemumma
Fyllning
- 150 g mandelsmör
- 1,5 msk kanel
- ev. 1 msk olja
Hur gör man?
- Blanda samman kikärtsmjöl, psylliumfröskal fiberhusk, bakpulver, olja, vatten, fibersirap och nymald kardemumma till en jämn deg.
- Låt degen svälla i 15 minuter.
- Kavla ut degen mellan två inoljade bakplåtspapper.
- Blanda mandelsmör, kanel och eventuellt olja till fyllningen.
- Bred ut fyllningen över degen.
- Rulla ihop degen och skär i bitar.
- Placera bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen på 175 °C i 20–30 minuter.
- Låt bullarna svalna.
- Toppa de svala bullarna med mandelsmör om så önskas.
Annons


