 
            Fyllda paprikor
Annons
Du behöver
- 8 paprikor
- 1 gul lök
- 500 g nötfärs
- 2 klyftor vitlök
- 2 dl kokt ris
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk vatten
- 2 tsk malen kummin
- 1 msk paprikapulver
- salt
- vitpeppar
Hur gör man?
- 
Värm ugnen till 200 grader. 
- 
Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas. 
- 
Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten. 
- 
Smörj en ugnssäker form. 
- 
Skala och hacka löken. 
- 
Fräs löken i olja. 
- 
Fräs köttfärsen, lägg i löken och pressa ner vitlöken. 
- 
Tillsätt ris, tomatpuré, vatten och kryddor i köttfärsblandningen. 
- 
Rör om och låt sjuda några minuter. 
- 
Ställ de urkärnade paprikorna i formen. 
- 
Fyll paprikorna med blandningen och sätt tillbaka locken. 
- 
Baka i 30-40 minuter i ugnen. 
Annons
 
                     
                     
                     
                     
                     
                    

