Fyllda paprikor
Du behöver
- 8 paprikor
- 1 gul lök
- 500 g nötfärs
- 2 klyftor vitlök
- 2 dl kokt ris
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk vatten
- 2 tsk malen kummin
- 1 msk paprikapulver
- salt
- vitpeppar
Hur gör man?
-
Värm ugnen till 200 grader.
-
Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas.
-
Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
-
Smörj en ugnssäker form.
-
Skala och hacka löken.
-
Fräs löken i olja.
-
Fräs köttfärsen, lägg i löken och pressa ner vitlöken.
-
Tillsätt ris, tomatpuré, vatten och kryddor i köttfärsblandningen.
-
Rör om och låt sjuda några minuter.
-
Ställ de urkärnade paprikorna i formen.
-
Fyll paprikorna med blandningen och sätt tillbaka locken.
-
Baka i 30-40 minuter i ugnen.