Fyllda paprikor

Du behöver

  • 8 paprikor
  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl kokt ris
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk malen kummin
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • vitpeppar

Hur gör man?

  1. Värm ugnen till 200 grader.

  2. Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas.

  3. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten.

  4. Smörj en ugnssäker form.

  5. Skala och hacka löken.

  6. Fräs löken i olja.

  7. Fräs köttfärsen, lägg i löken och pressa ner vitlöken.

  8. Tillsätt ris, tomatpuré, vatten och kryddor i köttfärsblandningen.

  9. Rör om och låt sjuda några minuter.

  10. Ställ de urkärnade paprikorna i formen.

  11. Fyll paprikorna med blandningen och sätt tillbaka locken.

  12. Baka i 30-40 minuter i ugnen.

Populära recept

Se alla