Torskrygg i ugn

Du behöver

  • 600 g Torskrygg
  • 2 dl Crème fraiche (laktosfritt)
  • 2 dl Vispgrädde (laktosfritt)
  • 100 g Skalade räkor
  • 1 Citron
  • 1 tsk Salt
  • ½ tärning Fiskbuljong
  • 1 knippe Färsk dill eller gräslök

Hur gör man?

  1. Värm ugnen till 125°.

  2. Dela fisken i 4 bitar. Salta dem runt om och lägg i en liten ugnsform.

  3. Häll laktosfri crème fraiche och laktosfri vispgrädde i en liten kastrull. Smula ner buljongen. Koka upp och sjud 2-3 min.

  4. Häll såsen över fisken i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Toppa torskryggen med skalade räkor, finrivet citronskal och dillvippor.

  6. Servera gärna med potatismos, gröna ärter och citronklyftor.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 350 kcal
  • Kolhydrater: 4g
  • Fett: 25g
  • Protein: 30g

Allergiinformation

Kontrollera fiskbuljong för ev ingredienser

Serveringsförslag

Servera med potatis eller ris.

Populära recept

Se alla