Torskrygg i ugn
Du behöver
- 600 g Torskrygg
- 2 dl Crème fraiche (laktosfritt)
- 2 dl Vispgrädde (laktosfritt)
- 100 g Skalade räkor
- 1 Citron
- 1 tsk Salt
- ½ tärning Fiskbuljong
- 1 knippe Färsk dill eller gräslök
Hur gör man?
-
Värm ugnen till 125°.
-
Dela fisken i 4 bitar. Salta dem runt om och lägg i en liten ugnsform.
-
Häll laktosfri crème fraiche och laktosfri vispgrädde i en liten kastrull. Smula ner buljongen. Koka upp och sjud 2-3 min.
-
Häll såsen över fisken i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
-
Toppa torskryggen med skalade räkor, finrivet citronskal och dillvippor.
-
Servera gärna med potatismos, gröna ärter och citronklyftor.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 350 kcal
- Kolhydrater: 4g
- Fett: 25g
- Protein: 30g
Allergiinformation
Kontrollera fiskbuljong för ev ingredienser
Serveringsförslag
Servera med potatis eller ris.