Chokladkaka antiinflammatorisk
Du behöver
Botten
- 1dl cashewnötter
- 1/2 dl mandlar
- 1/2 dl pumpakärnor
- 7 dadlar utan kärnor
- 1 krm vanlijpulver
- 1 nypa salt
Chokladfrosting
- 1 Avokado
- 2 dadlar
- 2 msk kakao
Hur gör man?
-
Ställ nötter, frön och mandlar i vatten i ett par timmar. Har du inte tid så går det så klart bra utan. Du kan även byta ut till de nötter du gillar eller har hemma. Valnötter istället för mandlar och pumpafrön går utmärkt.
-
Mixa alla nötter, frön och mandlar i en mixer.
-
Tillsätt Dadlar, vaniljpulver och salt. Mixa tills de har blivit en jämn smet.
-
Lägg i en liten form ca 20x15 cm och platta ut.
-
Mixa sen avokado, dadlar och kakao till en jämn konsistens och lägg ovan på nötblandningen.
-
Förvara i frys eller kylskåp.