Fudjekakor
Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 150 g mörk blockchoklad
- 1½ dl socker
- 3 ägg
- 2tsk vanillinsocker
- 1 dl fin glutenfri mix
- 1 tsk bakpulver
- Glasyr
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl socker
- 1 msk ljus sirap
- 50 gr mörk blockchoklad
- 50 g smör eller margarin
Hur gör man?
- Smält smöret i en kastrull och tag därefter av den från värmen. Tillsätt blockchokladen bruten i mindre bitar och rör om tills den smält. Blanda därefter i sockret och äggen, ett i taget under omrörning Tillsätt sist vanillinsockret, glutenfri mjölblandning och bakpulvret. Rör smeten slät.
- Skeda upp smeten i aluminium bakformar. Smeten skall fylla formen till 2/3 delar. Grädda därefter formarna i 200 grader ca 15 minuter. ställ dem att svalna.
- Mät upp vispgrädde, socker ljus sirap och blockchokladen bruten i mindre bitar i en kastrull till glasyren. Låt blandningen småkoka under omrörning i ca 10 minuter. Tag kastullen från värmen och tillsätt matfettet klickvis under omrörning. Rör smeten slät och bred den över de avsvalnade kakorna.