Fudjekakor

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 1½ dl socker
  • 3 ägg
  • 2tsk vanillinsocker
  • 1 dl fin glutenfri mix
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 50 gr mörk blockchoklad
  • 50 g smör eller margarin

Hur gör man?

  1. Smält smöret i en kastrull och tag därefter av den från värmen. Tillsätt blockchokladen bruten i mindre bitar och rör om tills den smält. Blanda därefter i sockret och äggen, ett i taget under omrörning Tillsätt sist vanillinsockret, glutenfri mjölblandning och bakpulvret. Rör smeten slät.
  2. Skeda upp smeten i aluminium bakformar. Smeten skall fylla formen till 2/3 delar. Grädda därefter formarna i 200 grader ca 15 minuter. ställ dem att svalna.
  3. Mät upp vispgrädde, socker ljus sirap och blockchokladen bruten i mindre bitar i en kastrull till glasyren. Låt blandningen småkoka under omrörning i ca 10 minuter. Tag kastullen från värmen och tillsätt matfettet klickvis under omrörning. Rör smeten slät och bred den över de avsvalnade kakorna.

Populära recept

Se alla