Grovt glutenfritt bröd

Du behöver

  • 1 pkt jäst
  • 8 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk Husk
  • 2 tsk salt
  • 4 msk olja
  • 1 dl mörk brödsirap
  • 2-3 dl solrosfrön
  • 2 dl linfrö
  • 800 g grov glutenfri mix (utan mjölk för mjölkfritt)(naturligt fri för vetestärkelsefritt)(utan soja för sojaproteinfritt)
  • ev rent havre att strö på bröden
  • Smör eller olja(mjölkfritt) till 2 st bakformar

Hur gör man?

Smörj två avlånga bakformar.

Lös jästen i vattnet. Blanda ner Husk, och låt det svälla. Blanda ner salt, sirap, olja, solrosfrön och linfrö.

Tillsätt mixen och bearbeta degen kraftigt i maskin.

Häll hälften av degen i varje form.

"Pensla" ytan med en slickepott doppad i vatten för att få en slät yta.

Strö ev på rent havre på den fuktiga ytan.

Låt jäsa under bakduk i 35 minuter.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Brödet ska gräddas i 200 grader varm ugn.

Låt svalna på galler utan bakduk, för en hårdare skorpa.

Populära recept

Se alla