Fyllda kycklingfiléer inlindade i bacon
Du behöver
- 6 kycklingfiléer
- 1 pkt bacon (ca 140 g)
- smör / mjölkfritt margarin (att steka i)
Fyllning
- 20 marinerade soltorkade tomater
- 1 kruka färsk basilika
- 2 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
- 1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
Hur gör man?
Sätt ugnen på 200°C. Lägg en kycklingfilé mellan två smörpapper på en skärbräda och banka ut dem med hjälp av en stekpanna tills de är som platta skivor.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare. Mixa till en grov konsistens.
Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket. Linda baconskivor runt och fäst med en tandpetare.
Bryn dem runt om i lite matfett
i en stekpanna tills de fått färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Hit kan de förberedas.
Sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 minuter.