Fläskfilé med italiensk fyllning
Du behöver
- 2 fläskfiléer (à ca 600 g)
- 100 g marinerade soltorkade tomater (ca 15 stycken)
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 8 skivor parmaskinka (ca 200 g)
- 2 msk olivolja
Hur gör man?
Putsa köttet genom att skära bort hinnorna. Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Hacka tomaterna. Krydda köttet och lägg på tomaterna. Vik ihop filén och linda parmaskinkan runt hela filén. Fäst skinkan/filén med tandpetare.
Bryn filén runt om i olja i en stor stekpanna. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen.
Vid serveringen
Sätt ugnen på 200°C. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta bort tandpetarna. Skär köttet i bitar och servera med pasta blandad med skivade oliver.