Auberginepaj à la Provence
Du behöver
Pajskal
- 3 dl Solrosbrödsmix
- 1 dl Lättkesella
- 75 g smör el margarin
Fyllning
- 1 liten aubergine skuren i bitar
- 1 stor lök skuren i bitar
- 1 röd paprika skuren i bitar
- 1 halv zuchini skuren i bitar
- 1 tomat skuren i skivor
- svarta oliker utan kärnor till dekoration
- fetaost i tärningar
Äggstanning
- 3 ägg
- 1 dl creme fraiche
- resten av Kesellan
Hur gör man?
Blanda ihop solrosbrödsmixen och margarinet till en grynig massa och till sätt Kesella och knåda ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ den kallt en stund. Grädda därefterr pajskalet i ca 200° ca 15 min.
Stek auberginen och löken i en stekpanna ca 15 min tills auberginen är "genomskinlig". Tillsätt zuchinin och paprikan och stek ytterligare en liten stund. Häll grönsakerna i pajskalet.
Blanda ihop äggstanningen och häll den över grönsakerna. Dekorera med tomatskivorna, lite svarta oliver och strö över fetaosttärningar.
Grädda 40-45 min i 200-225°.