Auberginepaj à la Provence

Du behöver

Pajskal

  • 3 dl Solrosbrödsmix
  • 1 dl Lättkesella
  • 75 g smör el margarin

Fyllning

  • 1 liten aubergine skuren i bitar
  • 1 stor lök skuren i bitar
  • 1 röd paprika skuren i bitar
  • 1 halv zuchini skuren i bitar
  • 1 tomat skuren i skivor
  • svarta oliker utan kärnor till dekoration
  • fetaost i tärningar

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • resten av Kesellan

Hur gör man?

Blanda ihop solrosbrödsmixen och margarinet till en grynig massa och till sätt Kesella och knåda ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ den kallt en stund. Grädda därefterr pajskalet i ca 200° ca 15 min.

Stek auberginen och löken i en stekpanna ca 15 min tills auberginen är "genomskinlig". Tillsätt zuchinin och paprikan och stek ytterligare en liten stund. Häll grönsakerna i pajskalet.

Blanda ihop äggstanningen och häll den över grönsakerna. Dekorera med tomatskivorna, lite svarta oliver och strö över fetaosttärningar.

Grädda 40-45 min i 200-225°.

Populära recept

Se alla