Grekiskt bröd med fyllning
Du behöver
- 5 dl Beneviva Havredryck
- 25 g jäst
- 1 msk olja
- 2 tsk salt
- 12-13 dl vetemjöl
Fyllning
- Kärnfria oliver
- Körsbärstomater
Hur gör man?
Värm havredrycken till 37°. Smula jästen i en
bunke och blanda ner den uppvärmda
havredrycken tills jästen löst sig. Tillsätt olja,
salt och mjölet (spar lite till utbakningen).
Arbeta degen väl. Låt sedan degen jäsa under
bakduk i ca 1 timme. Knåda degen på mjölat
bord.
Dela sedan i 2 delar. Kavla ut degen i avlånga
rutor. Fördela fyllningen på rutorna. Rulla ihop.
Vrid till sist brödet så att det blir skruvat.
Låt det jäsa i ytterligare 30 minuter under
bakduk. Pensla brödet med vatten och grädda i
nedre delen av ugnen i 175° under 35-40
min.