Grekiskt bröd med fyllning

Du behöver

  • 5 dl Beneviva Havredryck
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 12-13 dl vetemjöl

Fyllning

  • Kärnfria oliver
  • Körsbärstomater

Hur gör man?

Värm havredrycken till 37°. Smula jästen i en

bunke och blanda ner den uppvärmda

havredrycken tills jästen löst sig. Tillsätt olja,

salt och mjölet (spar lite till utbakningen).

Arbeta degen väl. Låt sedan degen jäsa under

bakduk i ca 1 timme. Knåda degen på mjölat

bord.

Dela sedan i 2 delar. Kavla ut degen i avlånga

rutor. Fördela fyllningen på rutorna. Rulla ihop.

Vrid till sist brödet så att det blir skruvat.

Låt det jäsa i ytterligare 30 minuter under

bakduk. Pensla brödet med vatten och grädda i

nedre delen av ugnen i 175° under 35-40

min.

Populära recept

Se alla