Abborrsoppa med vitlökscrème

Du behöver

  • 400 g abborrfilé
  • 4 msk crème fraîche
  • 0,6 l fiskbuljong
  • 3 msk gräslök, hackad
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 1,5 dl majonnäs
  • 200 g morötter
  • 200 g potatis(ar)
  • 1 st rödlök
  • salt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st vitlöksklyftor, pressade
  • vitpeppar, malen

Hur gör man?

Koka upp kryddpeppar och fiskbuljong. Skala morötterna, dela dem på längden i 4 bitar och skär sedan till mindre bitar. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Skala rödlöken, dela den på mitten och ta ur det inre av rödlöken. Skär sedan upp allt i båtliknande strimlor. Låt moroten och potatisen koka mjuka i buljongen. Skär upp abborren i bitar och lägg i soppan tillsammans med rödlök och grädde. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslöken vid servering.

Vitlökscrème

Blanda 1,5 dl majonnäs, 4 msk créme fraiche och 1 pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Klicka vitlökscrèmen på soppan.

Populära recept

Se alla