Hällefilé med saffransky och grönsaksröra

Du behöver

  • 900 gram hällefilé
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Grönsaksröra

  • 3 schalottenlökar
  • 2 tsk Milda Culinesse
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 gram aubergine
  • 200 gram zuccini
  • 1 röd paprika
  • 3 msk citronolivolja

Saffransky

  • ½ schalottenlök
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning (kontrollera innehåll utifrån överkänslighet)
  • 1 dl vitt vin
  • ½- 1 krm saffran
  • ½ krm sambal olek
  • 50 gram Milda Culinesse

Hur gör man?

Dela hällefilén i 4 portionsbitar. Pensla dem med olivolja.

Skala och koka potatisen. Häll av potatisspadet och låt potatisen ligga kvar i kastrullen under lock.

Skär alla grönsaker i små tärningar.

Finhacka löken till saffransskyn, fräs den i Milda Culinesse, tillsätt vatten, buljongtärning, vin, saffran och sambal olek och låt kokja i 5 min.

Stek de hackade grönsakerna i oljan i 3 min.

Hetta uppp en stekpanna eller grillpanna och halstra fisken på hög värme 1 minut på var sida.

Pressa potatisen.

Lägg upp på varma tallrikar och dekorera med färsk dragon.

Populära recept

Se alla