Hällefilé med saffransky och grönsaksröra
Du behöver
- 900 gram hällefilé
- 2 msk olivolja
- ½ tsk salt
- nymalen svartpeppar
Grönsaksröra
- 3 schalottenlökar
- 2 tsk Milda Culinesse
- 1 vitlöksklyfta
- 200 gram aubergine
- 200 gram zuccini
- 1 röd paprika
- 3 msk citronolivolja
Saffransky
- ½ schalottenlök
- 2 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning (kontrollera innehåll utifrån överkänslighet)
- 1 dl vitt vin
- ½- 1 krm saffran
- ½ krm sambal olek
- 50 gram Milda Culinesse
Hur gör man?
Dela hällefilén i 4 portionsbitar. Pensla dem med olivolja.
Skala och koka potatisen. Häll av potatisspadet och låt potatisen ligga kvar i kastrullen under lock.
Skär alla grönsaker i små tärningar.
Finhacka löken till saffransskyn, fräs den i Milda Culinesse, tillsätt vatten, buljongtärning, vin, saffran och sambal olek och låt kokja i 5 min.
Stek de hackade grönsakerna i oljan i 3 min.
Hetta uppp en stekpanna eller grillpanna och halstra fisken på hög värme 1 minut på var sida.
Pressa potatisen.
Lägg upp på varma tallrikar och dekorera med färsk dragon.