
Kycklingrullar på Hönö
Du behöver
- 500 g kycklingfilé
- 1 st glutenfri hönsbuljong
- 2–4 msk potatismjöl
- 1½ burk kokosmjölk
- ½ färsk lime
- färsk basilika
- mjölkfritt margarin att steka i
- citronpeppar efter smak
- salt efter smak
Hur gör man?
Skär Kycklingfilérna i mindre bitar och lägg i mixern, smula sönder hönsbuljongen över kycklingfilébitarna, häll i potatismjölet, strö över lite citronpeppear, salt och basilika efter behag.
Mixa detta till färs. Rulla ihop till avlånga rullader och bryn med lite mjölkfritt margarin i en stekpanna så att de får lite färg. Sedan häller du i kokosmjölk, basilika, pressar ut limesaften av limen, kryddar med salt och citronpeppar och låter detta puttra ihop med kycklingrulladerna till kycklingköttet är vit.
Servera detta tillsammans med nykokt ris!
Annons