
Lasagne med ajvar relish
Du behöver
- 400 g köttfärs eller vegfärs
- 10-12 bitar finhackade soltorkade tomater
- 1 st gul lök, hackad
- mjölkfritt margarin
- 5 dl vatten
- 1 burk Ajvar relish (liten burk)
- 8 st glutenfria lasagneplattor
- 2 msk tomatpuré
- 200 g pesto
- 1 st vitlöksklyfta
- salt
- vitpeppar
- örtkryddor
- olivolja till formen
Hur gör man?
Skala och hacka löken, stek den i margarinet i en kastrull, tillsätt köttfärsen och smula sönder den under omrörning. Häll i Ajvar relish samt krydda med salt, peppar,örtkryddor och pressa ner vitlöksklyftan. Tillsätt därefter tomatpure, soltorkade tomaterna och späd med vatten. Låt såsen puttra i 10 minuter. Smörj en ugnssäker form med olivoljan. Täck botten med ett lager köttfärssås och varva sedan lasagneplattor med köttfärssås i omgångar. Avsluta med köttfärssås överst. Grädda i ca 45 minuter i 200¤ C. Vill man kan man lägga ost på toppen.
Annons