Lasagne med ajvar relish

Lasagne med ajvar relish

Du behöver

  • 400 g köttfärs eller vegfärs
  • 10-12 bitar finhackade soltorkade tomater
  • 1 st gul lök, hackad
  • mjölkfritt margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 burk Ajvar relish (liten burk)
  • 8 st glutenfria lasagneplattor
  • 2 msk tomatpuré
  • 200 g pesto
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • vitpeppar
  • örtkryddor
  • olivolja till formen

Hur gör man?

Skala och hacka löken, stek den i margarinet i en kastrull, tillsätt köttfärsen och smula sönder den under omrörning. Häll i Ajvar relish samt krydda med salt, peppar,örtkryddor och pressa ner vitlöksklyftan. Tillsätt därefter tomatpure, soltorkade tomaterna och späd med vatten. Låt såsen puttra i 10 minuter. Smörj en ugnssäker form med olivoljan. Täck botten med ett lager köttfärssås och varva sedan lasagneplattor med köttfärssås i omgångar. Avsluta med köttfärssås överst. Grädda i ca 45 minuter i 200¤ C. Vill man kan man lägga ost på toppen.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons