Glutenfri morotskaka

Glutenfri morotskaka

Annons

Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 1/4 dl rapsolja (eller annan naturell olja)
  • ca 6 dl rivna morötter
  • 4 1/2 dl ljus glutenfri mix eller gluten- och mjölkfri mix
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel

Glasyr

  • 100 g philadelphiaost
  • 25 g mjukt smör
  • 2 1/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Annons

Hur gör man?

Vispa äggen. Blanda med oljan och morötterna.

Rör ihop de torra ingredienserna och arbeta ner dem i morotssmeten. Häll alltsammans i en form, 24-26 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i 175 graders ugnsvärme 60-70 minuter. Låt svalna.

Blanda ingredienserna till glasyren och bred över den upp-och-nedvända kakan.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons