
Glutenfri morotskaka
Annons
Du behöver
- 4 ägg
- 2 1/4 dl rapsolja (eller annan naturell olja)
- ca 6 dl rivna morötter
- 4 1/2 dl ljus glutenfri mix eller gluten- och mjölkfri mix
- 4 1/2 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1 tsk kanel
Glasyr
- 100 g philadelphiaost
- 25 g mjukt smör
- 2 1/4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Annons
Hur gör man?
Vispa äggen. Blanda med oljan och morötterna.
Rör ihop de torra ingredienserna och arbeta ner dem i morotssmeten. Häll alltsammans i en form, 24-26 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i 175 graders ugnsvärme 60-70 minuter. Låt svalna.
Blanda ingredienserna till glasyren och bred över den upp-och-nedvända kakan.
Annons