Brunsås
Du behöver
- Kalvfond (kontrollera innehåll efter allergi)
- oatly imat
Hur gör man?
- Häll lika mycket aotly i ett glas/mått som man vill ha sås.
- Tillsätt kalvfond tills det blir en brun/beige sås.
- Värm sedan i mikron.
Till fest
Gör steg 1 och 2 men lägg såsen i en kastrull istället. När den är varm så lägg såsen i någonting fint! Dekorera gärna!
Om havre och gluten
Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.
Det ska vara helt frivilligt att låta havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation.