Romkulor
Du behöver
- 50 g russin
- 3 msk rom
- 100 g mörk blockchoklad (kontrollera innehåll)
- 2 dl florsocker
- 50 g kokosfett
- 50 g chokladströssel (kontrollera innehåll)
Hur gör man?
Häll kokande vatten över russinen. Låt dem rinna av i en sil och torka dem med kökshandduk.
Hacka russinen fint och lägg dem i en skål. Häll på rommen.
Riv chokladen fint i en skål och tillsätt sockret.
Smält kokosfettet och rör ner det i chokladmassan, en matsked åt gången.
När chokladmassan börjar stelna tillsätter man russinen.
Ställ i kylskåpet att svalna ett par timmar.
Dela massan i 20 lika stora bitar som formas till kulor. Rulla dem i strössel och låt dem torka på ett svalt ställe.
Förvara kulorna i kylskåp i burk med lock eller eventuellt i plastask med aluminiumfolie över.