Romkulor

Du behöver

  • 50 g russin
  • 3 msk rom
  • 100 g mörk blockchoklad (kontrollera innehåll)
  • 2 dl florsocker
  • 50 g kokosfett
  • 50 g chokladströssel (kontrollera innehåll)

Hur gör man?

Häll kokande vatten över russinen. Låt dem rinna av i en sil och torka dem med kökshandduk.

Hacka russinen fint och lägg dem i en skål. Häll på rommen.

Riv chokladen fint i en skål och tillsätt sockret.

Smält kokosfettet och rör ner det i chokladmassan, en matsked åt gången.

När chokladmassan börjar stelna tillsätter man russinen.

Ställ i kylskåpet att svalna ett par timmar.

Dela massan i 20 lika stora bitar som formas till kulor. Rulla dem i strössel och låt dem torka på ett svalt ställe.

Förvara kulorna i kylskåp i burk med lock eller eventuellt i plastask med aluminiumfolie över.

Populära recept

Se alla