Kokoshavrebitar med Choklad och Kaffe
Du behöver
STEG 1 - botten
- 100 gram (drygt 2 dl) glutenfria Havregryn
- 1 msk MCT olja
- 50 gram Kakaosmör
- 1 msk Kokossirap (eller annan, valfri sötning)
- 2 krm vaniljpulver (eller 4 krm vaniljsocker)
- Nypa havssalt
STEG 2 - toppingen
- ca 2 dl vegansk Hasselnötskräm
- 1 man MCT olja
- 1 tsk Kaffepulver
- Nypa havssalt
- Hackade hasselnötter
Hur gör man?
STEG 1 - botten
-
Mixa först havregrynen till ett mjöl.
-
Blanda sen ihop allt på låg värme i en kastrull.
-
När allt blivit en ”smet” och lägg ut det på ett bakplåtspapper, gärna med hjälp med en bakbalk!!
Ställ åt sidan medan du för toppingen.
STEG 2 - toppingen
-
Mixa ihop allt förutom hasselnötterna till en lite lösare konsistens.
-
Häll chokladtoppingen ovanpå botten.
-
Strö slutligen över de hackade hasselnötter (om du vill).
-
Dela i mindre godbitar eller rutor. KLAR!!
NJUT av dessa drömmiga bitar. (Förvara bitarna i kyl eller frys).