Kokoshavrebitar med Choklad och Kaffe

Du behöver

STEG 1 - botten

  • 100 gram (drygt 2 dl) glutenfria Havregryn
  • 1 msk MCT olja
  • 50 gram Kakaosmör
  • 1 msk Kokossirap (eller annan, valfri sötning)
  • 2 krm vaniljpulver (eller 4 krm vaniljsocker)
  • Nypa havssalt

STEG 2 - toppingen

  • ca 2 dl vegansk Hasselnötskräm
  • 1 man MCT olja
  • 1 tsk Kaffepulver
  • Nypa havssalt
  • Hackade hasselnötter

Hur gör man?

STEG 1 - botten

  1. Mixa först havregrynen till ett mjöl.

  2. Blanda sen ihop allt på låg värme i en kastrull.

  3. När allt blivit en ”smet” och lägg ut det på ett bakplåtspapper, gärna med hjälp med en bakbalk!!

Ställ åt sidan medan du för toppingen.

STEG 2 - toppingen

  1. Mixa ihop allt förutom hasselnötterna till en lite lösare konsistens.

  2. Häll chokladtoppingen ovanpå botten.

  3. Strö slutligen över de hackade hasselnötter (om du vill).

  4. Dela i mindre godbitar eller rutor. KLAR!!

NJUT av dessa drömmiga bitar. (Förvara bitarna i kyl eller frys).

Populära recept

Se alla