Hemmagjord Snickers

Du behöver

STEG 1

  • 2 dl creamy jordnötssmör
  • 4 dl havregryn (glutenfria)
  • 3 msk kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver (går att utesluta)

STEG 2

  • 1 dl crunchy jordnötssmör
  • 1 dl salted caramel spread (från HealthyCo)
  • 2 msk kokosolja

STEG 3

  • 100 gram mjölkchoklad (ta mörk choklad om du föredrar det)
  • 1 tsk kokosolja
  • En nypa salt

Hur gör man?

STEG 1

  1. Blanda allt väl, till en lagom fast konsistens (tillsätt lite havregryn om den är för lös).

  2. Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Tryck ut lite så den blir lagom tjock.

  3. In i frysen medan du gör steg 2.

STEG 2

  1. Blanda ihop allt till en smet.

  2. Ta ut formen ur frysen. Häll över steg 2- fyllningen på steg 1- basen.

  3. In i frysen igen, medan du gör steg 3.

STEG 3

  1. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt oljan och saltet.

  2. Låt svalna något. Ta sen ut formen ur frysen. Häll över steg 3- toppingen, och strö över extra flingsalt om du vill.

  3. In med formen i frysen en sista gång. Låt stå därinne tills allt stelnat.

  4. Ta sen ut formen och dela kakan i mindre mumsbitar. KLAR!! NJUT av dessa drömmiga bitar

Populära recept

Se alla