Hemmagjord Snickers
Du behöver
STEG 1
- 2 dl creamy jordnötssmör
- 4 dl havregryn (glutenfria)
- 3 msk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver (går att utesluta)
STEG 2
- 1 dl crunchy jordnötssmör
- 1 dl salted caramel spread (från HealthyCo)
- 2 msk kokosolja
STEG 3
- 100 gram mjölkchoklad (ta mörk choklad om du föredrar det)
- 1 tsk kokosolja
- En nypa salt
Hur gör man?
STEG 1
-
Blanda allt väl, till en lagom fast konsistens (tillsätt lite havregryn om den är för lös).
-
Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Tryck ut lite så den blir lagom tjock.
-
In i frysen medan du gör steg 2.
STEG 2
-
Blanda ihop allt till en smet.
-
Ta ut formen ur frysen. Häll över steg 2- fyllningen på steg 1- basen.
-
In i frysen igen, medan du gör steg 3.
STEG 3
-
Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt oljan och saltet.
-
Låt svalna något. Ta sen ut formen ur frysen. Häll över steg 3- toppingen, och strö över extra flingsalt om du vill.
-
In med formen i frysen en sista gång. Låt stå därinne tills allt stelnat.
-
Ta sen ut formen och dela kakan i mindre mumsbitar. KLAR!! NJUT av dessa drömmiga bitar