Snickerskakor
Du behöver
Undre lagret
- 2 1/2 dl salta jordnötter
- 10 urkärnade, färska dadlar
- 1 - 2 msk vatten
- 1 krm vaniljpulver
Mittenlagret
- 1 1/2 dl osötat jordnötssmör
- 10 urkärnade, färska dadlar
- 1/2 dl kokosolja
- 1 krm salt
- 1 krm vaniljpulver
Övre lagret
- 1/2 dl kokosolja
- 4 msk kakao
- 1 tsk honung (eller agavesirap för veganska snickerskakor)
Hur gör man?
Undre lagret
-
Mixa salta jordnötter, dadlar, vatten och vaniljpulver i en matberedare.
-
Tryck ut snickerskakan i en form med bakplåtspapper, ca 15 cm x 23 cm (för 20 bitar)
-
Ställ in snickerskakan i frysen.
Mittenlagret
-
Mixa jordnötssmör, dadlar, kokosolja, salt och vaniljpulver och tryck ut i formen.
-
Ställ in snickersrutorna i frysen.
Övre lagret
-
Smält kokosolja och blanda med kakao och honung. Häll över formen. (vill du ha lite lyxigare variant, gör dubbelt av det övre lagret)
-
Låt stelna i frysen.
-
Skär kakan i snickerskakor eller snickersbitar efter önskemål och servera. Eller förvara dom i kylskåpet eller frysen.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 135 kcal