Snickerskakor

Du behöver

Undre lagret

  • 2 1/2 dl salta jordnötter
  • 10 urkärnade, färska dadlar
  • 1 - 2 msk vatten
  • 1 krm vaniljpulver

Mittenlagret

  • 1 1/2 dl osötat jordnötssmör
  • 10 urkärnade, färska dadlar
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver

Övre lagret

  • 1/2 dl kokosolja
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk honung (eller agavesirap för veganska snickerskakor)

Hur gör man?

Undre lagret

  1. Mixa salta jordnötter, dadlar, vatten och vaniljpulver i en matberedare.

  2. Tryck ut snickerskakan i en form med bakplåtspapper, ca 15 cm x 23 cm (för 20 bitar)

  3. Ställ in snickerskakan i frysen.

Mittenlagret

  1. Mixa jordnötssmör, dadlar, kokosolja, salt och vaniljpulver och tryck ut i formen.

  2. Ställ in snickersrutorna i frysen.

Övre lagret

  1. Smält kokosolja och blanda med kakao och honung. Häll över formen. (vill du ha lite lyxigare variant, gör dubbelt av det övre lagret)

  2. Låt stelna i frysen.

  3. Skär kakan i snickerskakor eller snickersbitar efter önskemål och servera. Eller förvara dom i kylskåpet eller frysen.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 135 kcal

Populära recept

Se alla