Over night oats med äpple- och kanelkompott
Du behöver
Over night oats
- 1.5 dl havregryn (välj glutenfria vid celiaki)
- 1.5 dl havredryck (annan dryck/mjölk beroende på allergi/intolerans/preferenser)
- 2-3 tsk chiafrön
- 1 nypa salt
- Kanel
- Kardemumma
- ev. honung, agavesirap, sötströ eller annan sötning
- Äppel- och kanelkompott
- 1 litet äpple
- Vatten
- Kanel
- ev. honung, agavesirap, sötströ eller annan sötning
Hur gör man?
-
Blanda ihop havregryn, mjölkdryck, chiafrön, salt och smaksätt med kanel och kardemumma efter eget tycke. Tillsätt eventuellt någon sötma
-
Lägg i en burk med lock för att kunna förvara i kylen under natten
-
Skär äpplet i små tärningar
-
Värm upp en stekpanna på spisen och tillsätt vatten i botten
-
Häll i äppelbitarna och låt dem puttra i vattnet tills de blivit mjuka och tills vattnet puttrat bort, tillsätt vatten efter hand så att äpplet inte bränner fast
-
Smaksätt tillagade äpplet med kanel och eventuellt någon sötning
-
Häll på äpple- och kanelkompotten i burken med over night oats och låt stå i kylen under natten
Perfekt att ha frukosten redo när du vaknar! Hoppas det ska smaka! :)