Over night oats med äpple- och kanelkompott

Du behöver

Over night oats

  • 1.5 dl havregryn (välj glutenfria vid celiaki)
  • 1.5 dl havredryck (annan dryck/mjölk beroende på allergi/intolerans/preferenser)
  • 2-3 tsk chiafrön
  • 1 nypa salt
  • Kanel
  • Kardemumma
  • ev. honung, agavesirap, sötströ eller annan sötning
  • Äppel- och kanelkompott
  • 1 litet äpple
  • Vatten
  • Kanel
  • ev. honung, agavesirap, sötströ eller annan sötning

Hur gör man?

  1. Blanda ihop havregryn, mjölkdryck, chiafrön, salt och smaksätt med kanel och kardemumma efter eget tycke. Tillsätt eventuellt någon sötma

  2. Lägg i en burk med lock för att kunna förvara i kylen under natten

  3. Skär äpplet i små tärningar

  4. Värm upp en stekpanna på spisen och tillsätt vatten i botten

  5. Häll i äppelbitarna och låt dem puttra i vattnet tills de blivit mjuka och tills vattnet puttrat bort, tillsätt vatten efter hand så att äpplet inte bränner fast

  6. Smaksätt tillagade äpplet med kanel och eventuellt någon sötning

  7. Häll på äpple- och kanelkompotten i burken med over night oats och låt stå i kylen under natten

Perfekt att ha frukosten redo när du vaknar! Hoppas det ska smaka! :)

Populära recept

Se alla