Raw food tårta

Du behöver

  • Botten
  • 2 dl sötmandel
  • 8 urkärnade dadlar
  • 1 nypa havssalt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk kakao (raw)
  • Chokladkräm
  • 10 urkärnade dadlar
  • 1 dl kakao (raw)
  • 1 msk agavesirap
  • 1 msk kokosolja
  • 1,5 dl kokosgrädde (Garant lila förpackning)
  • 2 skivade bananer
  • Chokladmousse
  • 250 g kokosgrädde
  • 2 msk kakao (raw)
  • 1 krm vaniljpulver
  • Chokladsås
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1 dl kakao (raw)
  • 1,5 msk smält kokosolja
  • 3 msk vatten

Hur gör man?

Botten

  1. Lägg allt i en mixer och kör till en jämn massa.

  2. Tryck ut massan i botten på en springform (15 cm i diameter).

Chokladkräm 3. Mixa alla ingredienser till en slät kräm.

  1. Bred på krämen på din kakbotten.

  2. Lägg ett tjockt lager med skivade bananer på kakan och tryck ner i chokladkrämen.

Chokladmousse 6. Blanda samman alla ingredienser i en skål.

  1. Bred moussen över bananerna.

Chokladsås 8. Smält kokosoljan försiktigt över ett vattenbad.

  1. Rör samman alla ingredienser i en skål.

  2. Ringla chokladsåsen över din tårta.

Ställ tårtan i kylskåp minst 2 timmar före servering.

NJUT! 🍰

Populära recept

Se alla