Raw food tårta
Du behöver
- Botten
- 2 dl sötmandel
- 8 urkärnade dadlar
- 1 nypa havssalt
- 1 krm vaniljpulver
- 1 msk kakao (raw)
- Chokladkräm
- 10 urkärnade dadlar
- 1 dl kakao (raw)
- 1 msk agavesirap
- 1 msk kokosolja
- 1,5 dl kokosgrädde (Garant lila förpackning)
- 2 skivade bananer
- Chokladmousse
- 250 g kokosgrädde
- 2 msk kakao (raw)
- 1 krm vaniljpulver
- Chokladsås
- 0,5 dl lönnsirap
- 1 dl kakao (raw)
- 1,5 msk smält kokosolja
- 3 msk vatten
Hur gör man?
Botten
-
Lägg allt i en mixer och kör till en jämn massa.
-
Tryck ut massan i botten på en springform (15 cm i diameter).
Chokladkräm 3. Mixa alla ingredienser till en slät kräm.
-
Bred på krämen på din kakbotten.
-
Lägg ett tjockt lager med skivade bananer på kakan och tryck ner i chokladkrämen.
Chokladmousse 6. Blanda samman alla ingredienser i en skål.
- Bred moussen över bananerna.
Chokladsås 8. Smält kokosoljan försiktigt över ett vattenbad.
-
Rör samman alla ingredienser i en skål.
-
Ringla chokladsåsen över din tårta.
Ställ tårtan i kylskåp minst 2 timmar före servering.
NJUT! 🍰