Helenas Fluffiga glutenfria muffins
Du behöver
- 2 ägg
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 2 dl socker
- 50 gram smör
- 1 dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
Hur gör man?
-
Ta fram två bunkar, häll äggvitorna i den ena bunken och äggulorna i den andra.
-
Häll i sockret i bunken med äggulor och rör om tills sockret och äggulorna är sammanrörda.
-
Blanda bakpulvret med mjölet och häll i det med ägg och socker blandningen.
-
Smält smöret. Växla med att hälla i smöret med mjölken medan du rör om.
-
Smeten ska bli tjockare än vanlig muffins smet, sen ska du vispa äggvitorna till hårt skum och röra försiktigt ned dem i muffins smeten.
-
Häll upp i muffinsformar och sätt in i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 150 kcal
- Kolhydrater: 20g
- Fett: 6g
- Protein: 2g
Allergiinformation
Kontrollera mjölmix efter vetestärkelse och ärtprotein om aktuellt.
Serveringsförslag
Med en kopp kaffe eller saft.