
Helenas Fluffiga glutenfria muffins
Du behöver
- 2 ägg
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 2 dl socker
- 50 gram smör
- 1 dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
Hur gör man?
-
Ta fram två bunkar. Separera äggen och häll äggvitorna i den ena bunken och äggulorna i den andra.
-
Tillsätt sockret i bunken med äggulor och rör om tills blandningen är jämn.
-
Blanda bakpulvret med mjölmixen. Tillsätt detta till ägg- och sockerblandningen.
-
Smält smöret. Tillsätt smöret och mjölken växelvis till smeten medan du rör om.
-
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten.
-
Fördela smeten i muffinsformar.
-
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
Annons
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 150 kcal
- Kolhydrater: 20g
- Fett: 5g
- Protein: 2g
- Fiber: 0g
Allergiinformation
Detta recept är glutenfritt, men innehåller ägg, mjölk och smör. För att göra receptet mjölkfritt kan du byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och använda växtbaserad mjölk.
Serveringsförslag
Servera dessa glutenfria muffins med en klick vispad grädde eller en sked vaniljsås. Toppa gärna med färska bär som blåbär eller hallon för att tillföra syrlighet och färg. Perfekt till fika eller som en lättare dessert.
Dryckesförslag
Till dessa glutenfria muffins rekommenderar jag en kopp rooibos-te. Rooibos är naturligt koffeinfritt och har en mild, söt smak som kompletterar muffinsens sötma. För en kall dryck kan du prova en lätt päronmust.
Annons