Helenas Fluffiga glutenfria muffins

Du behöver

  • 2 ägg
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 2 dl socker
  • 50 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver

Hur gör man?

  1. Ta fram två bunkar, häll äggvitorna i den ena bunken och äggulorna i den andra.

  2. Häll i sockret i bunken med äggulor och rör om tills sockret och äggulorna är sammanrörda.

  3. Blanda bakpulvret med mjölet och häll i det med ägg och socker blandningen.

  4. Smält smöret. Växla med att hälla i smöret med mjölken medan du rör om.

  5. Smeten ska bli tjockare än vanlig muffins smet, sen ska du vispa äggvitorna till hårt skum och röra försiktigt ned dem i muffins smeten.

  6. Häll upp i muffinsformar och sätt in i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 150 kcal
  • Kolhydrater: 20g
  • Fett: 6g
  • Protein: 2g

Allergiinformation

Kontrollera mjölmix efter vetestärkelse och ärtprotein om aktuellt.

Serveringsförslag

Med en kopp kaffe eller saft.

Populära recept

Se alla