
Äppelmuffins
Annons
Du behöver
- 100 g mjölkfritt smör
- 2 ägg
- 2½ dl glutenfri mjölmix
- 1½ dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk Fiberhusk
- 2 dl finhackat äpple (ca 2 st)
- 1 tsk kanel
- 2 tsk strösocker
Hur gör man?
-
Rör socker och smör luftigt, tillsätt sedan ett ägg i taget.
-
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och häll ner i smörblandningen, rör till en jämn smet.
-
Häll upp smeten i muffinsformar, fyll dem till drygt hälften.
-
Finhacka äpplena och blandat med kanel och socker, fördela äppelbitarna ovanpå muffinssmeten.
-
Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 12 min.
Annons