Kladdkaka utan ägg

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin (mjölkfritt / laktosfritt)
  • 2 msk ljus sirap
  • 3,5 dl socker
  • 3 dl mjöl (glutenfritt mjöl ex Semper mix)
  • 1 dl kakao
  • 1,25 dl vatten/mjölk/grädde (mjölkfritt / laktosfritt alt vatten för vegansk kladdkaka)

Hur gör man?

  1. Smält smör / margarin (mjölkfritt eller laktosfritt)

  2. Rör i 2 msk ljus sirap

  3. Blanda i socker och sikta i glutenfritt mjöl och kakao

  4. Blanda i vätskan (vatten för en vegansk kladdkaka utan ägg)

  5. Grädda i 175 grader i 20 minuter i en form på ca 20-30 cm. Ev smörj formen med "smör"

En snabb, seg och god glutenfri och vegansk kladdkaka utan ägg och mjölk (valfritt). Uppskattad och populär efterrätt utan ägg och smör.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 525 kcal
  • Kolhydrater: 70g
  • Fett: 25g
  • Protein: 5g
  • Fiber: 0g

Allergiinformation

Använd mjölk eller laktosfritt smör utifrån allergi (tex om den ska vara vegansk)

Använd vatten istället för en vegansk kladdkaka

Kontrollera efter vetestärkelse i det glutenfria mjölet

För ärt-bönfritt mjöl välj Lailas Gula mix eller Mixwell sojafritt basmjöl

Serveringsförslag

God efterätt utan ägg, servera den veganska kladdkakan tillsammans med kaffe, te eller en avec.

Tips

Låt den veganska kladdkakan stå och vila en stund innan servering, den behöver sätta sig lite. Ibland kan det vara en fördel att ha den i kylskåpet för att stelna till.

Det går att minska andelen socker om den känns för söt.

Populära recept

Se alla