Glutenfri sockerkaka
Du behöver
- 50 gr smör/margarin (mjölkfritt)
- 1 dl kokande vatten
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 3 dl fin glutenfri semper mjölmix (kolla vetestärkelse)
- 2 tsk bakpulver
- Smaksätt efter tycke med ex vaniljsocker
- Smör/margarin och glutenfritt ströbröd till formen
Hur gör man?
Sätt igång ugnen på 175 grader
-
Smält smöret/margarinet med det kokande vattnet
-
Vispa ägg och socker pösigt (mycket luftigt)
-
Blanda mixen med bakpulver och smaksättning och tillsätt det i äggsmeten
-
Tillsätt det smälta smöret/margarinet och vattnet
-
Häll i en smord och bröad (med glutenfritt ströbröd / kokos / kakao) form
-
Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter
-
Servera den glutenfria sockerkakan
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 399 kcal