Glutenfri sockerkaka

Du behöver

  • 50 gr smör/margarin (mjölkfritt)
  • 1 dl kokande vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl fin glutenfri semper mjölmix (kolla vetestärkelse)
  • 2 tsk bakpulver
  • Smaksätt efter tycke med ex vaniljsocker
  • Smör/margarin och glutenfritt ströbröd till formen

Hur gör man?

Sätt igång ugnen på 175 grader

  1. Smält smöret/margarinet med det kokande vattnet

  2. Vispa ägg och socker pösigt (mycket luftigt)

  3. Blanda mixen med bakpulver och smaksättning och tillsätt det i äggsmeten

  4. Tillsätt det smälta smöret/margarinet och vattnet

  5. Häll i en smord och bröad (med glutenfritt ströbröd / kokos / kakao) form

  6. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter

  7. Servera den glutenfria sockerkakan

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 399 kcal

Populära recept

Se alla