Glutenfri rulltårta
Du behöver
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 2 tsk bakpulver
- ½ dl vätska (vatten el mjölk)
- Fyllning: 1½ dl sylt
Hur gör man?
-
Sätt på ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
-
Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
-
Blanda i mjölmix och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt vätskan. Blanda till en jämn smet.
-
Bred ut på en långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5 min.
-
Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den den på ett bakplåtspapper. Drag av pappret. Pensla med kallt vatten om det inte lossnar.
-
Bred sylt över den varma kakan och rulla ihop den med hjälp av det nya pappret
Låt svalna innan du skär upp.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 300 kcal
- Kolhydrater: 84g
- Fett: 4g
- Protein: 4g
Allergiinformation
- Kontrollera mjöl för ev vetestärkelse.
- Tänk på om du ska använda mjölk eller inte, havremjölk går bra.