Glutenfri rulltårta

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl vätska (vatten el mjölk)
  • Fyllning: 1½ dl sylt

Hur gör man?

  1. Sätt på ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

  2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.

  3. Blanda i mjölmix och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt vätskan. Blanda till en jämn smet.

  4. Bred ut på en långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5 min.

  5. Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den den på ett bakplåtspapper. Drag av pappret. Pensla med kallt vatten om det inte lossnar.

  6. Bred sylt över den varma kakan och rulla ihop den med hjälp av det nya pappret

Låt svalna innan du skär upp.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 300 kcal
  • Kolhydrater: 84g
  • Fett: 4g
  • Protein: 4g

Allergiinformation

  • Kontrollera mjöl för ev vetestärkelse.
  • Tänk på om du ska använda mjölk eller inte, havremjölk går bra.

Populära recept

Se alla