Magiska pepparkaksbollar
Du behöver
- 15 st färska dadlar
- 2,5 dl blötlagda bovete
- 2,5 dl havregryn (välj glutenfria havregryn vid behov)
- 0,5 dl kokosgrädde
- 0,5 dl rapsolja
- 2-3 msk pepparkakskrydda
- 1 nypa salt
- Sesamfrön/riven kokos för rullning
Hur gör man?
-
Blötlägg bovete i rikligt med vatten, minst 8h. Skölj sedan av noga i en sil. (Funkar att ta dubbelt med havregryn också, men bovete bidrar med en härlig konsistens).
-
Kärna ur dadlarna.
-
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet. Smaka av och tillsätt ev mer pepparkakskrydda vid eget tycke.
-
Om smeten känns för kladdig för att rulla - tillsätt mer havregryn. Om smeten är för torr - tillsätt lite vatten.
-
Rulla sedan till bollar och rulla i sesamfrön eller riven kokos.