Magiska pepparkaksbollar

Du behöver

  • 15 st färska dadlar
  • 2,5 dl blötlagda bovete
  • 2,5 dl havregryn (välj glutenfria havregryn vid behov)
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2-3 msk pepparkakskrydda
  • 1 nypa salt
  • Sesamfrön/riven kokos för rullning

Hur gör man?

  1. Blötlägg bovete i rikligt med vatten, minst 8h. Skölj sedan av noga i en sil. (Funkar att ta dubbelt med havregryn också, men bovete bidrar med en härlig konsistens).

  2. Kärna ur dadlarna.

  3. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet. Smaka av och tillsätt ev mer pepparkakskrydda vid eget tycke.

  4. Om smeten känns för kladdig för att rulla - tillsätt mer havregryn. Om smeten är för torr - tillsätt lite vatten.

  5. Rulla sedan till bollar och rulla i sesamfrön eller riven kokos.

Populära recept

Se alla