Ost och skinkpaj (glutenfri)
Annons
Du behöver
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 100 g mjölkfritt smör
- 3 msk kallt vatten
- 120 g rökt eller kokt skinka
- 150 g laktosfri ost
- 3 ägg
- 3 dl laktosfri mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1/2 tsk paprikapulver
Hur gör man?
-
Finfördela matfettet i det glutenfria mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
-
Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Doppa verktyget i kallt vatten om det blir kladdigt och fastnar.
-
Nagga bottnen med en gaffel. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.
-
Sätt ugnen på 225°C.
-
Skär skinkan i strimlor. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
-
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
-
Sänk värmen till 200°C.
-
Lägg skinka och ost i pajformen. Häll över äggstanningen.
-
Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
Serveringsförslag
Servera gärna med en tomatsallad
Tips
Pajdegen kan bli ganska kladdig, doppa verktygen du använder för att trycka ut degen i formen i kallt vatten så går det lättare.


