Ost och skinkpaj (glutenfri)

Du behöver

  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 100 g margarin eller smör
  • 3 msk kallt vatten
  • 120 g rökt eller kokt skinka
  • 150 g riven ost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk paprikapulver

Hur gör man?

  1. Finfördela matfettet i det glutenfria mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Doppa verktyget i kallt vatten om det blir kladdigt och fastnar.

  3. Nagga bottnen med en gaffel. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 225°C.

  5. Skär skinkan i strimlor. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.

  6. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.

  7. Sänk värmen till 200°C.

  8. Lägg skinka och ost i pajformen. Häll över äggstanningen.

  9. Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

Allergiinformation

Mjölkprodukterna (smör, ost och mjölk) kan bytas ut mot laktos eller mjölkfria för en mjölkfri ost och skinkpaj.

Serveringsförslag

Servera gärna med en tomatsallad

Tips

Pajdegen kan bli ganska kladdig, doppa verktygen du använder för att trycka ut degen i formen i kallt vatten så går det lättare.

Populära recept

Se alla