Glutenfria Pepparkaksmuffins

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 1⁄2 dl råsocker
  • 1 dl Smör-&rapsolja
  • 250 g Kesella kvarg vanilj
  • 4 dl glutenfri mix (ex semper)
  • 1 1⁄2 tsk bakpulver
  • 1 1⁄2 msk pepparkakskrydda

Kardemummakräm / frosting

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl florsocker
  • Alternativ fyllning
  • Lingonsylt

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 225°

  2. Vispa ägg och socker pösigt

  3. Rör i smör-&rapsolja och kvarg

  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten

  5. Fördela den i muffinsformar

Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler

Blanda crème fraiche med kardemumma och florsocker. Vispa till en fast kräm och klicka den på muffinsen.

Pepparkaksmuffins i muffinsform, blir luftiga och goda med eller utan krämen på. Man kan alternativt hälla en klick lingon eller lingonsylt i mitten.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 243 kcal

Populära recept

Se alla