Glutenfria Pepparkaksmuffins
Du behöver
- 3 st ägg
- 2 1⁄2 dl råsocker
- 1 dl Smör-&rapsolja
- 250 g Kesella kvarg vanilj
- 4 dl glutenfri mix (ex semper)
- 1 1⁄2 tsk bakpulver
- 1 1⁄2 msk pepparkakskrydda
Kardemummakräm / frosting
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk kardemumma
- 1 dl florsocker
- Alternativ fyllning
- Lingonsylt
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 225°
-
Vispa ägg och socker pösigt
-
Rör i smör-&rapsolja och kvarg
-
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
-
Fördela den i muffinsformar
Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler
Blanda crème fraiche med kardemumma och florsocker. Vispa till en fast kräm och klicka den på muffinsen.
Pepparkaksmuffins i muffinsform, blir luftiga och goda med eller utan krämen på. Man kan alternativt hälla en klick lingon eller lingonsylt i mitten.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 243 kcal