Köttbullar utan ägg
Du behöver
- 400 gram blandfärs
- 1 tsk salt
- 0-5 krm vitpeppar
- 1 dl grädde / sojagrädde / havregrädde (efter allergi)
- 1 msk potatismjöl (det gör dom glutenfria)
- Smör eller margarin (mjölkfritt efter behov) till stekning
Hur gör man?
- Blanda alla ingredienser.
Om det blir för rinnigt (beroende på vilken köttfärs ni har) blanda i lite mer potatismjöl. Var dock försiktiga, det kan bli gummibullar av dem om ni har i för mycket.
-
Skölj händerna i vatten och rulla de äggfria köttbullarna.
-
Stek dem i stekpanna, gärna lite försiktigt i början tills dom får lite yta.
-
Efterstek köttbullarna i kastrull om behövs.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 246 kcal
Serveringsförslag
Julköttbullar utan ägg, men de fungerar såklart utmärkt även till påsk eller midsommar (eller när som helst).