Köttbullar utan ägg

Du behöver

  • 400 gram blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 0-5 krm vitpeppar
  • 1 dl grädde / sojagrädde / havregrädde (efter allergi)
  • 1 msk potatismjöl (det gör dom glutenfria)
  • Smör eller margarin (mjölkfritt efter behov) till stekning

Hur gör man?

  1. Blanda alla ingredienser.

Om det blir för rinnigt (beroende på vilken köttfärs ni har) blanda i lite mer potatismjöl. Var dock försiktiga, det kan bli gummibullar av dem om ni har i för mycket.

  1. Skölj händerna i vatten och rulla de äggfria köttbullarna.

  2. Stek dem i stekpanna, gärna lite försiktigt i början tills dom får lite yta.

  3. Efterstek köttbullarna i kastrull om behövs.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 246 kcal

Serveringsförslag

Julköttbullar utan ägg, men de fungerar såklart utmärkt även till påsk eller midsommar (eller när som helst).

Populära recept

Se alla