Glutenfri Panerad fisk
Du behöver
- 4st Rödtunga filéer (färska helst)
- 2 ägg
- glutenfritt ströbröd
- glutenfritt mjöl
- olja
- klick smör
Hur gör man?
Goda och lyxiga panerade fiskfileér.
-
Knäck äggen i en tallrik, blanda dom
-
Häll upp mjöl på en tallrik, och ströbröd i en annan tallrik
-
Sätt på stekpannan med lite olja i och ganska mycket smör.
-
Lägg först fiskfilén i mjölet, därefter i äggblandningen och till sist i ströbrödet.
-
Stek i ca 5-10 minuter på lagom värme tills den känns färdig. Vänd efter halva tiden. Krydda med lite peppar.
Byt ut mot mjölkfritt alternativ genom att använda något annat än smör. Kolla att inte mjölmixen innehåller mjölk.
Servera med grönsaker, potatis, ris eller vad som passar tillfället. En god sås, tex aioli till.