Omelett med tomat och skinka
Du behöver
- 20 st Cocktailtomater
- 8 st Salladslök
- 4 tsk Rapsolja
- 8 st Ägg
- 8 skivor Skinka, rökt
- 4 msk Färska örter, hackade
Hur gör man?
-
Halvera cocktailtomaterna, skala och hacka salladslöken.
-
Hetta upp oljan och fräs grönsakerna snabbt. Lägg grönsakerna på en tallrik och sätt åt sidan.
-
Vispa upp ägg och krydda med salt och peppar.
-
Häll äggsmeten i pannan och stek tills den stannar, det tar ca 5 minuter.
-
Lägg skinka och grönsaker över omeletten och värm snabbt upp.
-
Vik ihop omeletten, strö över färska örter och servera.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 300 kcal
- Kolhydrater: 5g
- Fett: 22g
- Protein: 20g
Allergiinformation
- Kontrollera skinkan för ev allergen i kryddningen