Vaniljglass
Du behöver
- Oatly vaniljsås
- Ev. bär
- Ev. mörk choklad
(Innehållsdeklaration för Oatly vaniljsås
- Havrebas (vatten, havre 10%), socker, palmolja, rapsolja, emulgeringsmedel (E472b, E472e), vaniljarom, stabiliseringsmedel (E415), färgämne (betakaroten), salt.)
- Expertuttalande om havre i behandlingen av celiaki.
- Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.
- Det ska vara helt frivilligt att låta havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation
Hur gör man?
Vispa vaniljsåsen och frys in. Blir en god vaniljglass.
Om man vill smaksätta glassen kan man t ex röra ner hallon och hackade bitar av mörk choklad. Jag brukar köpa en choklad som är 70% kakaohalt och som är fri från mjölk och nötter.
Går förstås även att bara blanda ned bär!