Nice cream-pinnar

Du behöver

  • Glass
  • 1,5 dl krämig kokosmjölk
  • 1,5 msk kakao
  • 1 msk lönnsirap
  • Skal av 1 apelsin (finrivet)
  • 2 msk hackade rostade hasselnötter
  • Chokladsås
  • 1 msk smält kokosolja
  • 0,5 dl kakao
  • 1/4 dl lönnsirap
  • 1-2 msk vatten

Hur gör man?

Tillredning

  1. Blanda samtliga ingredienser utom hasselnötterna väl och häll upp i glassformar.

  2. Strö över rostade hasselnötter (hackade) och ställ i frysen.

  3. Glassen går att ta ut och äta efter ca 2-3 timmar.

3b. Ska du servera glassen dagen efter så tag ut glassen och låt tina ca 20-30 minuter före servering.

  1. Före servering ringla över rikligt med chokladsås.

Chokladsås 5. Smält kokosoljan försiktigt över ett vattenbad.

  1. Blanda i övriga ingredienser och rör till en jämn och fin chokladsås.

  2. Låt stå i rumstemperatur till glassen är klar. Ringla över vid servering.

Populära recept

Se alla