Nice cream-pinnar
Du behöver
- Glass
- 1,5 dl krämig kokosmjölk
- 1,5 msk kakao
- 1 msk lönnsirap
- Skal av 1 apelsin (finrivet)
- 2 msk hackade rostade hasselnötter
- Chokladsås
- 1 msk smält kokosolja
- 0,5 dl kakao
- 1/4 dl lönnsirap
- 1-2 msk vatten
Hur gör man?
Tillredning
-
Blanda samtliga ingredienser utom hasselnötterna väl och häll upp i glassformar.
-
Strö över rostade hasselnötter (hackade) och ställ i frysen.
-
Glassen går att ta ut och äta efter ca 2-3 timmar.
3b. Ska du servera glassen dagen efter så tag ut glassen och låt tina ca 20-30 minuter före servering.
- Före servering ringla över rikligt med chokladsås.
Chokladsås 5. Smält kokosoljan försiktigt över ett vattenbad.
-
Blanda i övriga ingredienser och rör till en jämn och fin chokladsås.
-
Låt stå i rumstemperatur till glassen är klar. Ringla över vid servering.