Vispad grädde

Du behöver

  • 2,5 dl Oatly Imat (havrebaserad) Den måste
  • vara kylskåpskall!
  • 2 gelatinblad
  • kallt vatten till blötläggning av bladen
  • 1-msk vatten till smältning av blad
  • 1-2 tsk kokosflingor
  • 1 tsk vaniljsocker

Hur gör man?

lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5

minuter.

Ta upp bladen och låt det vatten som är i

bladen följa med, krama ej ur dem!

lägg dem i en tekopp eller alt. liten skål med

1 msk vatten och smält i vattenbad.

Låt svalna!

Vispa med ELVISP i ett litermått el. likn.

havregrädden. Vispa så du får den

"fluffig" (alltså vispa in luft i den.) ca 5 min.

tillsätt vaniljsockret, kokkosflingorna (kan

uteslutas om man vill.) samt det smälta

gelatinet.

Vispa igen med elvisp tills allt är ordentligt

blandat.

låt stå i kylskåp i 15 minuter. ta ut och vispa

upp lätt med liten visp, el. likn.

NJUT! den är jättegod å det är det närmaste

du kan komma "riktig" vispad grädde.

Populära recept

Se alla