Vispad grädde
Du behöver
- 2,5 dl Oatly Imat (havrebaserad) Den måste
- vara kylskåpskall!
- 2 gelatinblad
- kallt vatten till blötläggning av bladen
- 1-msk vatten till smältning av blad
- 1-2 tsk kokosflingor
- 1 tsk vaniljsocker
Hur gör man?
lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5
minuter.
Ta upp bladen och låt det vatten som är i
bladen följa med, krama ej ur dem!
lägg dem i en tekopp eller alt. liten skål med
1 msk vatten och smält i vattenbad.
Låt svalna!
Vispa med ELVISP i ett litermått el. likn.
havregrädden. Vispa så du får den
"fluffig" (alltså vispa in luft i den.) ca 5 min.
tillsätt vaniljsockret, kokkosflingorna (kan
uteslutas om man vill.) samt det smälta
gelatinet.
Vispa igen med elvisp tills allt är ordentligt
blandat.
låt stå i kylskåp i 15 minuter. ta ut och vispa
upp lätt med liten visp, el. likn.
NJUT! den är jättegod å det är det närmaste
du kan komma "riktig" vispad grädde.