Pepparkaksbollar

Du behöver

  • 2 dl sötmandel
  • 100 g urkärnade färska dadlar (kan vara med pepparkaks-smak)
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 1/2 tsk pepparkakskryddor
  • 1 krm salt
  • lite rostade mandelspån

Hur gör man?

  1. Mixa mandeln först.

  2. Häll i resterande ingredienser och mixa (förutom mandelspån till garnering) en i en matberedare till en jämn massa. Kan ta liten stund innan det blir en lagom jämn "smet".

  3. Ställ pepparkaksbollarnas smet i kylskåpet ca 2 timmar.

  4. Rulla till ca 18 små bollar eller efter valfri storlek. Smula mandelspånen och rulla massera pepparkaksbollarna i dem.

Förvaras i kylskåp ca en vecka, alternativ frys in. Serveras lagom kylda.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 85 kcal

Populära recept

Se alla