Pepparkaksbollar
Du behöver
- 2 dl sötmandel
- 100 g urkärnade färska dadlar (kan vara med pepparkaks-smak)
- 2 msk agavesirap
- 2 msk kokosolja
- 3 msk kakao
- 1/2 tsk pepparkakskryddor
- 1 krm salt
- lite rostade mandelspån
Hur gör man?
-
Mixa mandeln först.
-
Häll i resterande ingredienser och mixa (förutom mandelspån till garnering) en i en matberedare till en jämn massa. Kan ta liten stund innan det blir en lagom jämn "smet".
-
Ställ pepparkaksbollarnas smet i kylskåpet ca 2 timmar.
-
Rulla till ca 18 små bollar eller efter valfri storlek. Smula mandelspånen och rulla massera pepparkaksbollarna i dem.
Förvaras i kylskåp ca en vecka, alternativ frys in. Serveras lagom kylda.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 85 kcal