Parmesan till mjölkproteinallergisk

Fråga:

Hej,
Jag har hört av en väninna att man kan använda en Parmesan som är lagrad i 36 år i matlagningen, t ex när man gör Risotto. Stämmer det? Har en 3 år gammal son som är mjölkprotein allergisk.

mvh Jenny

Dietistens Svar:

När det gäller Parmesan till mjölkproteinallergisk. Hej
Det är laktosen som försvinner med lagringen, inte mjölkproteinet. Så du kan inte använda osten oavsett hur länge den är lagrad. Det finns en parmesan som är gjord på soja som du kan använda istället. Den finns på allergimat och kan finnas t ex i hälsokostbutiker.

Parmesan till mjölkproteinallergisk är skrivet av Jenny Dollman, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Parmesan till mjölkproteinallergisk:

Är det laktos i mozzarella? >>

Luftvägsbesvär och komjölk >>

Havremust på engelska? >>

Mjölk i vegetabiliskt fett? >>

Mjölkfri havremust >>

Rapsy Frutty produkter ? >>

Kalk till 2,5 åring ? >>

Recept med havremjölk? >>

Yoghurt av Frutty? >>

Vad kan man ge istället för ost? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Påskmust! >>

Näringsbrist vid citrusallergi? >>

"laktobaciller" >>

Mag-och tarm specialister? >>

Mjölkfri gröt EkoGo? >>

Ströbröd >>

Tapioka >>

Älskar MJÖLK, men får ont i magen. >>

Mjölkallergi hos 11 mån barn >>

Baljväxter och röda grönsaker >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.